lupa

Home  >>  Automobily  >>  Škoda  >>  Škoda Fabia  >>  Škoda Fabia 2

Včela





Škoda Fabia 2

>>  English version

Fabia 2 recenze

Škoda Fabia II je nástupcem (to je překvapení :-)) Škody Fabie 1. K oficiálnímu představení vozu došlo na Ženevském autosalonu v březnu 2007. Asi jako u 1. generace Fabie, si člověk musí nejprve zvyknout na nové tvary, které se někdy zpočátku nelíbí, ale nakonec si člověk zvykne a začne se mu líbit.

Na první pohled je vůz vyšší než jeho předchůdkyně (1498 mm). Výhodou jsou vyšší sedačky a pohodlnější posaz. Výhodou je také větší zavazadlový prostor než u 1. generace - obsahuje rovných 300 litrů. Vůz prošel bez problémů crash testem Euro NCAP, ve kterém získal 4 hvězdičky. Vůz je vybaven hlavovým airbagem.

Základní motorizací je tříválcový motor 1.2 HTP s výkonem 44 kW nebo 51 Kw. Dalšími motorizacemi jsou benzínová čtrnáctistovka (1.4 16V 63 Kw) a šestnáctistovka 1.6 16V 77 kW. Pokud dáváte přednost naftě, jsou v nabídce tříválcové turbodiesely 1.4 o výkonu 51 a 59 Kw a jeden silnější 1.9 TDI 77 Kw (čtyřválec). Všechny motory plní emisní normu Euro 4, tzn. neplatí se žádné ekologické poplatky při převodu vozu na nového majitele.

Škoda home
Image


Odkazy

Nová Fabia

Informace o bezpečnosti a komfortu nové Škody Fabia. Naleznete zde informace o hlavových airbagech, natáčecích světlometech atd. Dále zde naleznete info o motorizacích, či možnosti koupit vůz s automatickou převodovkou. Verze Fabie jsou Junior, Easy, Classic, Ambiente, Elegance, RS.