lupa

Vrtulníky

Vrtulníky

Logo - obrázek

Bell AH-1G Cobra - americký bojový vrtulník

Základní typ tohoto dvoumístného vrtulníku vyrobila americká firma Bell v roce 1965 s označením AH 1. V průběhu let byl stále modernizován a jeho nejnovější verzy AG 1W používá v součastnosti (2002) i americká armáda.

Předloha vystřihovánky:

Americký bitevní vrtulník AH-1G Cobra koncepčně vychází z bitevního vrtulníku UH-1 HuleyCobra. Vojenská verze vrtulníku do bojové akce poprvé zasáhla ve vietnamské válce a v americké armádě slouží dodnes. Má dlouhý, štíhlý trup s dvoumístní kabinou, ve které posádka sedí za sebou. Zadní sedadlo patří hlavnímu pilotovy, přední střelci, který ovládá otočnou věž pod trupem s otočným kanónem ráže 20 mm a granátometem ráže 40 mm. Pod krátkými křídly obvzkle Cobra nosí osm řízených raket a až 38 raket neřízených. Před svou přední štíhlou siluletou je Cobra nesnadným cílem. Naproti tomu nosí velkou výzbroj, což z ní dělá velmi účinnou zbraň proti proti pozemním obrněným složkám. zejména tankům.

Cobra je dlouhá16,2 m, vysoká 4,1 m, s průměrem rotoru 13,4 m. Váží 4,5 tuny, dostup má 3,7 km a dokáže letět rychlostí až 225 km-h.

tenta model představuje typ AH 1G ze 70. let.

Převzato z časopisu ABC.

Model je zpracován v měřítku 1:73

Křídla i trup jsou plné.

Rozměry: Rozpětí 7 cm Délka 22 cm výška 7 cm

Cena modelu: 2 000.- kč


Adresa:

Papírové modely


Telefon:  
E-mail:    
WWW:   http://papirovemodely.prodejce.cz/vrtulniky-1-184-1.html