lupa

Malování oškrábané omítky

Malování oškrábané omítky

Logo - obrázek

Malování na oškrábanou omítku

Omítka se po oškrábání a rozmytí (viz škrábáni staré malby) nechá dokonale zaschnout.

Vysádrujte větší nerovnosti. Na velké díry je dobré pouřít šedou sádru. Díru musíte nejprve mamočit vodou. Po vyrovnání a krátkém zavadnítí sádru rozmyjeme. Jinak by popraskala. Můžete samozřejmě použít i zahraniční plnící hmoty, s těmi se dělá jednodušeji, jsou jen dražší a déle schnou. Dále je třeba vyspravit větší spáry či praskliny. (Postup najdete v odkazech vyspravování rohů a bandážování).

Poté je možno provést první řidčí nátěr klihovou nebo disperzní barvou. Následuje vyspravení malých a menších děr a nerovností. Použíte brusnou sádru, například uniflot. Po rozdělání pomalu tuhne a proto se sní dobře a jednoduše pracuje. Místa, která vyspravujete nenamáčejte. Po zaschnutí sádru obruste nejlépe brusnou mřížkou.

Objevují-li se na malbě žluté skvrny například po dřívějším vytopení proveďte jejich izolaci. Můřete použít barvu nitrocelulózovou základní na kov C 2000 či nitrolak. Je potřeba větrat. Akrilátovým tmelem v tubě vyplňte spáry mezi okny a dveřmi (viz akrilátování).

Potom již můžete provést dva nátěry v konečném odstínu, nejlépe válečkem. Jak přesně postupovat je uvedeno v odkazu malování válečkem.


Adresa:

Malování pokojů - návody


Telefon:  
E-mail:    
WWW:   /malovani_oskrabane_omitky-28-7-1.html