lupa

Odstraňování tapet

Odstraňování tapet

Logo - obrázek

Odstraňování tapet

Odstraňování tapet může být velice nepříjemná práce. Hodně totiž záleží na tom, jajý druh tapet máme odstraňovat. Materiál nových nebo novějších tapet má dobrou soudržnost a menší lepivost. To znamená, že i po kratším namáčení tapety celkem jednoduše téměř v celku strhneme ze zdi.

Nejhorší na odstraňování jsou slabé papírové tapety, překládané, většinou i v mnoha vrstvách, kterými se za socializmu tapetovali panelové byty přímo na panel nebo na siporex, tedy na příčky. Z panelů tapety odstranit ještě celkem jdou, ale horší jsou právě příčky. Někdy vám odstraňování tapet může připadat jako téměř nemožné. Ale přesto je dodré nebo nutné se těchto starých tapet zbavit.

Tyto slabé tapety se dávaly i v několika vrstvách přes sebe. skrátka tyto tapety nebylo nutno před dalším tapetování odstraňovat. Odstranění svrchní vrstvy jde celkem dobře, ale horší je ta spodní nebo úplně ta první nalepená tapeta.

Postup je podobný jako u škrábání staré malby. Tapety musíme neustále namáčet nejlépe válečkem nasazeným v teleskopickém nástavci horkou nebo přímo vyřící vodou. Přitom neotvírejte okno, ať je v místnosti co nejvišší vlhkost. Na odtrhávání používežte malířskou patentní škrabku a také razantní škrabku.

Čím déle jsou tapeta namočeny, tím jdou lépe dolů. Proto mějte tapety v celé místnosti neustále namočeny a škrábejte je na místech, kde se začínají nejvíce odchlipovat.

Strhané tapety pokládejte na zem, kde budou chránit podlahu od vody. Tím kak stěny neustále namáčíte vám mohou na zemi vznikat i větší louže. voda tak snadno může prosáknout do stropu pod vámi.

Při odstranění oškrábaných tapet ze země tapety motejte do ruličky až vám vznikne velká role. Tu vyneste v kuse ven a vyhoďte do tříděného odpadu.

Image

Adresa:

Malování pokojů - návody


Telefon:  
E-mail:    
WWW:   /odstranovani_tapet-30-17-1.html