lupa

Nátěr pozinkovaného plechu

Nátěr pozinkovaného plechu

Logo - obrázek

Nátěr pozinkovaných plechů

Ať už chcete natírát cokoli, okapy, svody, parapety nebo střechu, je zapotřebý u nových povrchů, aby byly dostatečně vyzráty. To trvá minimálně 2 roky. Chcete-li i přesto natírat nevyzrálý plech, základní barva musí být označena jako reaktivní nebo, že je přímo na nevyzrálý nebo nový pozinkovaný plech.

Pozinkované materiály někdy drží barvu velmi špatně, proto při nákupu barvy upřednostněte, na které je to výslovně napsáno na prvním místě, protože barev na pozinkovaný plech je velká řada a málo která je dobrá. Můžete například použít Barvy Alkiton. Zakladní nátěr na pozinkovaný plech se jmenuje Galviton. Barva připomýná spíše průsvitné lepidlo, které po nanesení musíte ihned po zavadnutí, ne po úplném zatvrdnutí natřít vrchní barvou Alkiton.

Při natírání střechy se vám může stávat, natíráte-li za vyšší teploty vzduchu, že vám kápne z čela pot přímo do nátěru nebo na plech, který v zápětí přetřete. Zdá se to být skoro nepodstatné nebo nezajímavé, ale toto nepodceňujte a vyvarujte se tomu. Takto zasažené místo se za velmi krátkou dobu odloupne. Jelikož plechovou střechu musíte natírat za slunečného počasí, kdy nejsou předpovídány žádné deště nebo přeháňky, na rozpáleném plechu bývá daleko vyšší teplota a pot s čela vám poteče proudem. Proto si čelo stále otírejte.

Při natírání velkých ploch používejte široký váleček. Nejprve si vše potřebné obřízněte štětcem a potom plochu vyválečkůjte.

Jako vrchní nátěr na pozinkované plechy můžete použít jakýkoliv venkovníé nebo universální email, který se snažte aplikovat v silnější vrstvě a proveďte vždy dva nátěry.

Stane-li se vám to, že na čerstvě natřenou plochu začne pršet, nesnažte se kapky či vodu nějak sušit či utírat. Nátěr by jste tím ještě daleko více poškodili. Voda se do spodku nátěru stejně nedostane, pouze poškodí povrch tím, že v nátěru budou vytlačené ďolíčky od kapiček. Takovýto nátěr přebrousíte a znovu přetřete.

Image

Adresa:

Malování pokojů - návody


Telefon:  
E-mail:    
WWW:   /nater_pozinkovaneho_plechu-29-13-1.html