lupa

Malování štětkou

Malování štětkou

Logo - obrázek

Malování štětkou

Malování štětkou je vhodné na staré omýtky, kde již bylo vícekrát malováno. Zde by mohl váleček strhnout předešlé vrstvy.

Chystáte-li se malovat starou omítku a nechcete jí škrábat, ačkoli by to bylo téměř nutné, použíjte na malování pouze štětku. Je ovšem i tak možné, že se nátěr (stará malby) bude loupat. Aby jste co nejvíce zamezili loupání, musíte malovat hustší barvou. Tu musíte nanášet jen minimálně, aby nanesená vrstva co nejrychleji uschla. Proto do barvy můžete přidat i líh. Řidší barva by se mohla více vsáknout do omítky a tím by jí strhla.

Při běžném malování štětku namáčejte jen do poloviny stětin. Před dalším namočením ji vždy otřete na všech stranách o hranu kýble. Ze štětky vám nebude stříkat barva. Když ze štětkou zrovna nepracujete, mějte jí částečně ponořenou v barvě, aby nezasychala.

Štětkou malujte strop jen souběžně s oknem, nebo souběžně s kratší stranou místnosti. Na stěnách dělejte tahy jen svisle. Malujete-li barevným odstínem, je potřeba malovat každou stěnu zvlášť a to tak co nejrychleji, kvůli stejnoměrnému zasychání. Pokud by jste malovali vršky po celé délce stěny a pak přešli na spodky, barva na vršcích by už mohla být částečně zaschlá a to by mohlo vytvořit šmouhy. Proto ze štaflí natřete vršek a ze země ihned dotřete spodek a takto pokračujte až do rohu stěny.

Pozor také na vypadávání štětin. Máte-li štětku novou a nebyla označena jako profi, byla tedy levnější, je dobré před použitím jí hodně proprat ve vodě. Pustí-li vám štětka nějaké chlupy při prvním nátěru, můžete je na stěně ponechat a po zaschnutí je rukou jednoduše smetete. Pří konečném nátěru štětiny musíte odstranit ihned poté co ze štětky vypadnou.

Štětku používejte také při všech penetračních nátěrech a penetraci dokanale štětkou zpracujte tím, že nátěr budete křižovat, aby se dostal do všech pórů a prasklinek.


Adresa:

Malování pokojů - návody


Telefon:  
E-mail:    
WWW:   /malovani_stetkou-28-9-1.html